Folktinget järjestää lastenkonsertteja yli 1200 lapselle Ruotsalaisuuden viikolla

04.11.2013 klo 09:11
Ruotsinkielinen kulttuuritapahtuma Ruotsalaisuuden viikko (Svenska Veckan) järjestetään tänä vuonna kolmannentoista kerran 12 paikkakunnalla ympäri Suomen. Tapahtumat alkavat maanantaina 4.11. ja päättyvät isänpäivän sunnuntaina 10.11. Osallistuvat paikkakunnat ovat tänä vuonna; Pori, Porvoo, Espoo, Helsinki, Kokkola, Kristiinankaupunki, Lahti, Loviisa, Tampere, Oulu, Vantaa ja Turku. Kaikkien paikkakuntien ohjelmat löytyvät osoitteesta www.svenskaveckan.fi
- Ruotsalaisuuden viikko tuo esiin Suomen ruotsinkielistä kulttuuria. Haluamme samalla myös tarjota suomenkielisille mahdollisuuden kokea ruotsin kieli erilaisella ja mutkattomalla tavalla, sanoo Folktingetin pääsihteeri Markus Österlund.

- Olemme ilolla panneet merkille, miten ruotsin kieltä tuodaan esiin ja vahvistetaan Porin ja Oulun kaltaisissa kielisaarekkeissa. Esimerkiksi Oulussa ruotsinkielisen koulun oppilaat vierailevat suomenkielisissä kouluissa, jakavat karkkeja ja puhuvat ruotsia oppilaiden kanssa ja Porissa yliopistokeskus pitää kahvitauon ruotsiksi. 

Vuoden suurin yksittäinen tapahtuma on Helsingin kaupungintalolla järjestettävät päiväkotikonsertit. Lapsille suunnatusta ruotsinkielisestä ohjelmasta on suuri kysyntä, joten Ruotsalaisuuden viikko tarjoaa tänä vuonna kaksi konserttia ruotsinkielisille päiväkodeille ja kielikylpypäiväkodeille Helsingissä.

- Oli hyvä veto järjestää kaksi ilmaiskonserttia Helsingissä tänä vuonna. Nyt voimme kaksinkertaistaa konserttipaikat ja tarjota yli 800 päiväkotilapselle paikan Aarne Alligaattorin ja Viidakkorummun konserttiin. Myös muilla paikkakunnilla, joissa ryhmä esiintyy, eli Lahdessa, Turussa ja Porvoossa, liput ovat menneet kuin kuumille kiville, toteaa Folktingetin tiedottaja Anna Jungner-Nordgren.

Ruotsalaisuuden viikko käynnistää myös joukon yhteistyöprojekteja. Folktingetin tämän vuoden uusi yhteistyökumppani on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, jossa Lastenklinikan, Lastenlinnan, Jorvin, Naistenklinikan ja Kätilöopiston sairaalan sairaalahenkilökunta pääsee viikon aikana pieniin ruotsinkielisiin kielisuihkuihin kielikylpijöiden maisteri Strengin (Thomas Lundin) ja maisteri Snellin (Lilli Sukula-Lindholm) kanssa.

- Loviisassa Ruotsalaisuuden viikko huipentuu Kulttuurikarnevaaliin. 8.11.2013 Kulttuurikarnevaali ja Ruotsalaisuuden viikko järjestävät yhdessä kaikille avoimen konsertin Pink Floydin kunniaksi Loviisan liikuntahallissa, sanoo projektikoordinaattori Alexandra Furuhjelm.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Alexandra Furuhjelm 050-358 2264