Kalenteri

Ei tulevia tapahtumia

Vår tid, vårt land

Stöd Folktinget
Beställ vårt nyhetsbrev

Tilaisuudet

Folktingetin päätehtävä on toimia Suomessa ruotsin kielen aseman turvaamiseksi. Se tarkoittaa myös työskentelyä elävän kaksikielisyyden ja suvaitsevaisen ja tasa-arvoisen kieli-ilmapiirin puolesta.

Folktinget pyrkii herättämään myönteistä asennetta kaksikielisyyteen esimerkiksi kampanjoimalla ja järjestämällä tapahtumia.


 

Folktinget järjestää joka vuosi 6. marraskuuta Ruotsalaisuuden päivän pääjuhlan. Juhla on yleensä hyvin esillä lehdissä, radiossa ja TV:ssä. Ruotsalaisuuden päivän yhteydessä jaetaan Folktingetin ansiomitalit.


 
Ruotsalaisuuden viikko on Folktingetin koordinoima, 12 paikkakunnalla järjestettävä ruotsinkielinen kulttuuritapahtuma. Monipuoliseen ohjelmatarjontaan kuuluu muun muassa teatteria, musiikkia, elokuvia, seminaareja ja työpajoja. Kohderyhmä on ensisijaisesti lapset ja nuoret.


 
Finlandsarenan on ruotsinkielinen ohjelmakokonaisuus Porin SuomiAreenan muuten täysin suomenkielisessä ohjelmatarjonnassa. Folktinget tekee SuomiAreenan, Pori jazzin ja Porin kaupungin kanssa yhteistyötä ruotsin kielen esiintuomiseksi Suomessa.

 

 

Kalenteri

Ei tulevia tapahtumia