FOLKTINGET FIRADE SVENSKA DAGEN 2019

 

Bild på Solala och Lill Lindfors

Se foton genom att klicka här!

Folktinget firade Svenska dagen och sina 100 år på Svenska Teatern i Helsingfors den 6 november. Det var prisutdelningar och musikprogram av bland andra Solala, Philip Järvenpää, Sandra Långbacka och Lill Lindfors. Kvällens konferencierer är Sonja Kailassaari och Mårten Svartström.

Du kan ta del av hela sändningen på Yle Arenan genom att klicka här.

Bojan Sonntag-priset för en insats för det svenska språket tilldelades DuvTeatern
Årets klimathöjare: Maarit Feldt-Ranta
Folktingets samvetspris: Antti Kuronen
Svenska Teaterns Skillnaden-pris utdelades också i samband med Svenska dagen-festen: Mikaela Hasán och Christel Pettersson

Folktingets 100-årsjubileum firades på flera orter under Svenska dagen bland annat på Folktingets fester i Lahtis 5.11, och i Vasa och i Åbo 6.11.

Lahtis 5.11 kl.18 
En fest med språköarna! Program med Krista Siegfrids, FlipFlop, Alfred Backa, ToraBella. Sibeliussalen var fullsatt med 1200 personer på plats. Bussar gick från så gott som alla språköar.

Åbo 6.11 kl.18
Festtal av biskop emeritus Björn Vikström, musik med Bubbeli. Folktingsmedaljer utdelas och servering. .

Vasa 6.11 kl.18
Festtal av ambassadör Mikael Antell, musik med kören Amors pilar, dans och kåseri med Ylva Eklblad. Folktingsmedaljer utdelas och servering. 

Svenska veckan firades med lokala program på flera håll i Finland 4-10.11. Svenska veckans program finns ännu på svenskaveckan.fi.

I samarbete med Folktinget, Hufvudstadsbladet, Svenska Yle, Parad Media och Svenska Teatern med stöd av Svenska kulturfonden.

 

 

Stöd Folktinget  

Svenska Finlands folkting
Snellmansgatan 13 A
00170 Helsingfors

folktinget@folktinget.fi
+358 (0)9 6844 250