FOLKTINGET FIRAR SVENSKA DAGEN 2019

 

Folktinget firar Svenska dagen och sina 100 år på Svenska Teatern i Helsingfors den 6 november. Det blir prisutdelningar och musikprogram av bland andra Solala, Philip Järvenpää, Sandra Långbacka och Lill Lindfors. Kvällens konferencierer är Sonja Kailassaari och Mårten Svartström.

Vi vill gärna ha dig som gäst på Svenska Teatern! Skaffa en biljett via hbl.fi/svenskadagen, det finns ett fåtal platser kvar. Kostnaden för exempelvis en pdf-utprintad biljett är 2,50 euro/biljett. Det är möjligt att skaffa två biljetter per person.

Festen på Svenska Teatern i Helsingfors kommer att tv-sändas direkt kl. 20-21.40 på Yle Teema & Fem i samarbete med Parad Media och Svenska Yle. Folktinget bjuder på ett glas mousserande vin från kl. 19.00. Kom ihåg att skaffa biljett!

Vi firar det svenska språket och Folktingets 100-årsjubileum hela veckan och utöver Folktingets fest i Helsingfors firas det även på Folktingets fester i Lahtis 5.11, och i Vasa och i Åbo på Svenska dagen 6.11.

Lahtis 5.11 kl.18 
En fest med språköarna! Program med Krista Siegfrids, FlipFlop, Alfred Backa, ToraBella. Plats på festen via Svenska skolan i Lahtis/Karin Ihalainen

Åbo 6.11 kl.18
Festtal av biskop emeritus Björn Vikström, musik med Bubbeli. Folktingsmedaljer utdelas och servering. Anmäl ditt deltagande via Luckan i Åbo.

Vasa 6.11 kl.18
Festtal av ambassadör Mikael Antell, musik med kören Amors pilar, dans och kåseri med Ylva Eklblad. Folktingsmedaljer utdelas och servering. Gratis biljetter via Skafferiet at Ritz i Vasa.

Svenska veckan firas med lokala program på flera håll i Finland 4-10.11. Svenska veckans program finns på svenskaveckan.fi.

I samarbete med Folktinget, Hufvudstadsbladet, Svenska Yle, Parad Media och Svenska Teatern med stöd av Svenska kulturfonden.

 

 

Stöd Folktinget  

Svenska Finlands folkting
Snellmansgatan 13 A
00170 Helsingfors

folktinget@folktinget.fi
+358 (0)9 6844 250