Finlandsarenan on Folktingetin kesän suurpanostus

18.06.2013 kl. 11:35
Folktinget järjestää tänä kesänä toista kertaa ruotsinkielisen Finlandsarenan-tapahtumakokonaisuuden yhteistyössä SuomiAreenan, Pori Jazzin ja Porin kaupungin kanssa Porissa 15-19.7.2013. Folktinget tuo Finlandsarenan-tapahtumaan kolme merkittävää keskustelutilaisuutta, joiden aiheita ovat lasten kielenoppiminen kaksikielisissä perheissä, pohjoismainen hyvinvointimalli ja vähemmistöihin kohdistuvat uhat sekä median vastuu suhteessa ilmaisunvapauteen.

- Olemme iloisia siitä, että Folktingetin puoluerajat ylittävä ajattelutapa tulee näkyviin myös panelistien valinnassa. Puhujiamme ovat muun muassa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, ulkoministeri Erkki Tuomioja, puolustusministeri Carl Haglund ja Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson, Folktingetin puheenjohtaja Christina Gestrin sanoo.

- Keskustelu joka käsittelee vähemmistöihin kohdistuvia uhkia on varsin ajankohtainen. Odotamme rakentavaa ja avointa keskustelua nettivihasta ja toivomme yleisön aktiivista osallistumista.

Paneelikeskustelujen ohella Folktingetin ohjelmassa on Svenska natten – Ruotsalainen yö, ruotsinkielinen jazz-ilta yhdessä Pori Jazzin kanssa. Finlandsarenan on mukana myös Kansalaistorilla.

- Eräs Folktingetin SuomiAreenaan osallistumisen tavoitteista on tarjota muille toimijoille tilaisuus tulla esiin ruotsin kielellä viikolla, joka on muuten hyvin suomipainotteinen. Siksi Folktinget on kutsunut kaikki poliittiset puolueet, joilla on ruotsinkielistä toimintaa, tuomaan Kansalaistorin ohjelmaan oman leikillisen panoksensa,  sanoo Alexandra Furuhjelm, Finlandsarenan-tapahtuman projektivastaava.

- Koko paviljonki on leikkimielellä sisustettu ja lapsiystävällinen. Kieli, sanat ja kirjallisuus tuodaan paviljongissamme esiin uudenlaisella ja luovalla tavalla.

Lue lisää Finlandsarenan-tapahtuman ohjelmasta sivuilta www.finlandsarenan.fi

Lisätietoja:
Projektivastaava Alexandra Furuhjelm, puh. 050 358 2264
Folktingetin pääsihteeri Markus Österlund, puh. 040 836 7686