Christine Kotzev ny specialsakkunnig på Folktinget

09.09.2021 kl. 15:24
Jurist Christine Kotzev har inlett sitt jobb som specialsakkunnig i social- och hälsovårdsfrågor på Folktinget.

Kotzev är bosatt i Helsingfors, men hemma från Mariehamn och har tidigare jobbat som riksdagsassistent för den åländska riksdagsledamoten Mats Löfström och nu senast på en advokatbyrå.

-    Jag ser fram emot att utveckla den svenskspråkiga servicen inom social- och hälsovården tillsammans med Folktingets förtroendevalda och samarbetsparter. Det är speciellt vårdreformen och välfärdsområdesvalet som är aktuella just nu. Folktinget har haft en stor roll i arbetet med att bevaka de språkliga rättigheterna inom social- och hälsovården och det kommer jag att fortsätta med, säger Christine Kotzev. 

-  Christine Kotzev inleder sitt arbete på Folktinget vid en tidpunkt då vårdreformen ska förverkligas och det första välfärdsområdesvalet ordnas redan i januari 2022. Arbetet med social- och hälsovårdsreformen och de tvåspråkiga välfärdsområdena är en prioriterad fråga för Folktinget. Jag ser fram emot att få samarbeta med Christine Kotzev, säger folktingssekreterare Christina Gestrin.

Johanna Lindholm som tidigare var jurist och arbetade med social- och hälsovårdsfrågor på Folktinget jobbar nu som specialsakkunnig på Kommunförbundet.