De finlandssvenska integrationsdagarna 2021

21.05.2021 kl. 10:37
Spara datumen! Integrationsdagarna arrangeras 23-24.9 i Helsingfors.

Under årets integrationsdagar diskuterar vi hur vi skapar en hållbar integration i Svenskfinland för framtiden.

Årets huvudtalare är NAVID MODIRI och JASMINE KELEKAY.

Navid Modiri – ”Hur kan vi prata om integration?”

Författaren och samtalsaktivisten Navid Modiri kom till Sverige från Iran som 2-åring och är uppvuxen med både den svenska och den persiska kulturen. Som programledare, poddare och samtalsledare har han i 15 år arbetat med det nyfikna samtalet som ett verktyg för att skapa mer förståelse mellan individer och grupper.

Jasmine Kelekay – ”Strukturell rasism och integration i Svenskfinland”

Jasmine Kelekay är doktorand i sociologi vid University of California, Santa Barbara och gästforskare vid Centrum för Mångvetenskaplig Forskning om Rasism (CEMFOR) vid Uppsala Universitet. Hennes forskning berör frågor om rasifiering, rasism och antirasism i Norden, med fokus på anti-svart rasism, kriminalisering och de sätt på vilka utsatta grupper skapar och utövar motstånd mot rasism. Hon är aktuell som gästredaktör för tidskriften Astras temanummer om svart feminism i Norden våren 2021.

Som konferencier fungerar Daniel Olin.

Dagarna är öppna för alla som är intresserade av temat, för dig som arbetar med integrationsfrämjande verksamhet och/eller har integrationserfarenhet. Mer information om integrationsdagarna och en inbjudan med program och anmälningslänk skickas ut i augusti 2021. De finlandssvenska integrationsdagarna förverkligas med finansiering av Svenska kulturfonden.

Arrangörer: Folktinget och Bildningsalliansen.