Livskraftig svenska i Finland

Vi tryggar rätten till eget språk.

Vi stöder en levande tvåspråkighet.

Riksdagspartier med svensk verksamhet verkar inom Folktinget.

Article

Välkommen med på De finlandssvenska integrationsdagarna 23-24.9. Temat för årets integrationsdagar är: En hållbar integration 2030

Läs mer och anmäl dig

Article

I år firas Svenska dagens huvudfest i Mariehamn, i Alandica Kultur och Kongress, för att uppmärksamma Ålands 100-årsjubileum. Festen direktsänds i Yle Fem och på Yle Arenan den 6 november med start kl. 18.00. Bland andra The Mamas uppträder.

Läs mer

Article

Medaljen utdelas årligen åt någon som gjort betydande insatser för den svenskspråkiga befolkningen och den svenska kulturen i Finland.

Nominera här

Article

Ett nytt folkting utsågs i samband med kommunalvalet. Här finns alla invalda ledamöter från sex riksdagspartier och från Åland.
 

Invalda ledamöter

Article

Du har rätt att använda svenska eller finska i din kontakt med tvåspråkiga kommunala myndigheter och med statliga myndigheter.
 

Rätt till eget språk

Article

Folktinget ger ut broschyrer och publikationer om det svenska i Finland. Du kan välja att ladda ner eller beställa materialet.

 

Läs här eller beställ ett exemplar

 

Article

För att synliggöra det svenska i Finland och uppmärksamma Finlands två nationalspråk arrangerar vi många evenemang, till exempel besöker vi olika orter med pop-up programmet Folktinget i farten och står för ett brett kulturutbud runtom i Finland under Svenska veckan.

Välkommen på våra program

Aktuellt

Diskussion om psykoterapiutbildningen

Folktingets social- och hälsopolitiska utskott stod idag värd för diskussion.
17.02.2021 kl. 15:42

Folktinget tackar Lojo sjukhus!

Lojo sjukhusområde har satsat på det svenska.
17.02.2021 kl. 12:17

Den stora finlandssvenska vändagskryssningen

Folktinget är med på ett hörn. Anmäl dig senast 12.2.
10.02.2021 kl. 10:12

Dags att prata kommunalval!

Oroar du dig för den svenskspråkiga befolkningens framtid? Hur vill du vara med och påverka utvecklingen i din kommun? Anmäl dig till medborgardiskussionen som berör din region!
09.02.2021 kl. 11:18

Sju partier deltar i Folktingets mandatfördelning

Partierna och grupperingarna har lämnat in sina kandidatlistor 31.1.2021 och nu har Folktingets mandatfördelningsnämnd godkänt listorna.
03.02.2021 kl. 09:45
Inga poster hittades